Πώς να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο γρήγορα και εύκολα;
YgeiaSimera.gr | 18/11/20
Αποτελεί με διαφορά μία ενόχληση που δεν αρέσει σε κανέναν. Ο καιρός έχει βήμα-βήμα χειμωνιάσει και αποτελεί ιδανική συνθήκη για εκδρομές και εξορμήσεις. Όμως, όσο ο καιρός αποκτά πιο… ψυχρή όψη, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος ενός κρυολογήματος.
Μία μορφή κρυολογήματος είναι ο πονόλαιμος. Μία συνθήκη που αποτελεί από τις πλέον ενοχλητικές. Δυσκολία στην ομιλία, πρόβλημα για την διαδικασία του φαγητού. Γενικότερα ένα μόνιμο πρόβλημα μέχρι τελικά να μας εγκαταλείψει.
Γίνεται όμως να προκαλέσουμε την άμεση φυγή αυτού του προβλήματος, εύκολα και κυρίως ‘’φυσικά’’;
Πάμε να δούμε πως!
1) Γαργάρες με αλατόνερο:
Ίσως η συνηθέστερη τακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι. Η διαδικασία είναι εύκολη και απλή. Βράζετε λίγο νερό (ποσότητα ενός φλιτζανιού για το τσάι) και το σβήνετε όταν είναι χλιαρό προς ζεστό. Προσθέτετε μέσα 2-3 κουταλιές αλάτι και ξεκινάτε τις γαργάρες για όση περισσότερη ώρα μπορείτε.
Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν πως οι σύντομες γαργάρες με αλατόνερο προκαλούν μείωση του μεγέθους του οιδήματος στο λαιμό, ‘’χτυπώντας’’ τον ερεθισμό ή τα βακτήρια που έχουν ‘’κατασκηνώσει’’ στο λαιμό μας.
2) Πολλά υγρά:
Αποτελεί πάγια συμβουλή όλων των ιατρών, καθώς η ενυδάτωση της περιοχής του λαιμού αποτελεί το πιο σημαντικό σας μέλημα όταν πάσχετε από πονόλαιμο. Ο ερεθισμένος λαιμός, όσο μένει χωρίς υγρή μορφή τόσο περισσότερο ενισχύει το οίδημα, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το πρόβλημα και στις βλέννες. Άλλωστε αυτή είναι και η αιτία για την οποία το λαιμός πονά περισσότερο όταν ξυπνάμε το πρωί.
Ξεκινήστε λοιπόν να πίνεται πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσες περισσότερες φορές γίνεται.
3) Τσάι:
Πολύ το υποτιμούν αλλά διαθέτει τρομερές δυνατότητες και μπορεί να βοηθήσει την άμεση αντιμετώπιση του πονόλαιμου. Αυτό συμβαίνει καθώς διαθέτει πληθώρα αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας και να απομακρύνουν τις λοιμώξεις.
Πολύ επιλέγουν να τοποθετούν μέσα και μία κουταλιά μέλι, για να βελτιωθεί σε ένα βαθμό και η γεύση, και να γίνεται περισσότερο ευχάριστη η διαδικασία κατάποσης του.