Ποιες τροφές βοηθάνε τη πτώση του ζαχάρου;
Ygeia Simera Team | 20/11/19 - 12.00
Αποτελεί πρόβλημα για πολλούς ασθενείς, με αποτέλεσμα να αναζητούν απεγνωσμένα μία λύση που θα μειώσει το κίνδυνο άνθησης του προβλήματος.
Ουσιαστικά, μιλώντας για αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ή αλλιώς συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα, αναφερόμαστε στην αυξημένη ποσότητα γλυκόζης που εμπεριέχεται στο αίμα του ασθενούς.
Η γλυκόζη αποτελεί την απλή ζάχαρη, και αποτελεί δίχως αμφιβολία την πρωταρχική πηγή ενέργειας για του ιστούς του σώματος μας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όποιος διαθέτει ένα τέτοιου είδους πρόβλημα, οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα την διατροφή του. Η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους διαδραματίζει τον πιο σημαντικό ρόλο.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, υπάρχουν μία σειρά από τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε, ώστε να μην ρισκάρετε την αύξηση της ποσότητας γλυκόζης.
Επί παραδείγματι, πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε τροφές όπως:
- Πάσης φύσεως γλυκά
- Αναψυκτικά με ζάχαρη
- Smoothies και ροφήματα καφεΐνης με επίπεδο ζάχαρης
- Τηγανητά
- Λιπαρό κόκκινο κρέας
- Επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Πάμε παράλληλα να δούμε τρεις διατροφικές συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή:
Πράσινο τσάι:
Με βάση μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, το πράσινο τσάι αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για όλους όσους θέλουν να αποφύγουν τον διαβήτη. Διαθέτει συστατικά τέτοια που μπορούν να επιτυγχάνουν την σωστή ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. Μία ιδανική λοιπόν ευκαιρία ώστε να αντικαταστήσετε τους καφέδες.
Βρώμη:
Αποτελεί διατροφική συνήθεια ιδανικού χαρακτήρα, όχι μόνο για όσους αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του υψηλού ζαχάρου. Η κατανάλωση της οδηγεί στην όσο το δυνατόν πιο μικρή αύξηση του επιπέδου του σακχάρου και ελέγχει με ευκολία τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Συγχρόνως, αποτελεί και μία τροφή πλούσια σε στοιχεία τέτοια που ευνοούν το αίσθημα της πείνας.
Αμύγδαλα:
Μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως εμπεριέχουν τα λεγόμενα χρήσιμα λιπαρά, ενώ μαζί με τις φυτικές ίνες και τις βιταμίνες που προσφέρουν στον οργανισμό μας, διαδραματίζουν ένα ρόλο ιδιαιτέρως σημαντικό και ουσιαστικό. Σύμφωνα με μελέτες έχει αποδειχθεί πως η παρουσία αμυγδάλων στο γεύμα μας ρυθμίζει ουσιαστικά τα επίπεδα γλυκόζης.