Γνωστά και ως «υγιεινή σοκολάτα» τα χαρούπια είναι μία απίστευτα θρεπτική τροφή. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας γιατί είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.
Γνωστά και ως «υγιεινή σοκολάτα» τα χαρούπια είναι μία απίστευτα θρεπτική τροφή. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας γιατί είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.
Οι τιμές του αιματοκρίτη ορίζονται από την ορμόνη ερυθροποιητίνη, που παράγεται στα νεφρά και διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.Τα φυσιολογικά επίπεδα του διαφέρουν ανάλογα με το φύλο και την ηλικία και ορίζονται από 40% έως 52% για τους άνδρες, από 36% έως 48% για τις γυναίκες και 29% έως 43% για τα παιδιά.
Οι καούρες είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες, είτε τρώνε πολύ, είτε λίγο.
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το ψάρι, τα όσπρια οι ξηροί καρποί και γενικότερα τα τρόφιμα που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανικά για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.
Μπορεί να φαίνεται λαχταριστό και γλυκό, ωστόσο, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα παγωτά στον κόσμο.
Τροφές που έχουν ξεπαγώσει εντελώς ή μερικώς από το ψυγείο ή τον καταψύκτη από την διακοπή ρεύματος μπορούν να καταψυχθούν πάλι με ασφάλεια, μόνο εάν εξακολουθούν να περιέχουν κρυστάλλους πάγου, ή η θερμοκρασία τους είναι ακόμα στους 4° C και κάτω.
Η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Βοηθά στην αύξηση και τη διατήρηση της μυϊκή μάζας και συνδέεται με μια σειρά λειτουργιών στο σώμα, από την παραγωγή ενζύμων μέχρι την ρύθμιση των ορμονών.
Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει τόσο αυξάνεται η επιθυμία για νυχτερινές βόλτες και καλοκαιρινά κοκτέιλ ! Το πρόβλημα όμως με τα συγκεκριμένα ποτά είναι ότι περιέχουν και περιττές θερμίδες.
Είναι γνωστό ότι η διατροφή αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες που καθορίζουν τη σωματική υγεία. Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε, εμπειρικά μόνο, ότι η διατροφή μπορεί να επηρεάσει και τη διάθεση, τη συμπεριφορά, την εγρήγορση, στοιχεία δηλαδή που σχετίζονται με την πνευματική υγεία.
Σε γενικές γραμμές, το κρέας και τα θαλασσινά μπορεί να αυξήσουν το ουρικό οξύ και τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτό.